Enershield-energiatehokkuutta

Microshield-ilmasulkulaite maksoi itsensä takaisin 14 kuukaudessa.

Microshield-ilmasulkulaitteella päästiin eroon kiinteistön lämpöhukasta ja samalla asiakkaiden ja henkilökunnan viihtyvyys parani.

Keskitalvella 2015 S-market Metsäkankaan pääsisäänkäyntiä lämmittänyt ilmaverho rikkoontui korjauskelvottomaksi ja tuulikaapista huolimatta myymälän etuosan lämpötila putosi talvella kylmän ilmavirran vuoksi niin alhaiseksi, että lisälämmitykselläkään asiakkaiden ja henkilökunnan olosuhteita ei saatu siedettävälle tasolle.

Osuuskauppa Hämeenmaa halusi päivittäin 15 tuntia palvelevaan myymälään S-ryhmän energiansäästötavoitteita noudattavan ratkaisun,
jota haettaessa kriteereinä olivat:

  • taloteknisistä ja ympäristösyistä kestävä
    ratkaisu sisälämpötilan ympärivuotiseen
    hallintaan
  • henkilökunnan ja asiakkaiden viihtyvyys
  • mitattavissa oleva energiatehokkuus
 
KOHTEEN HAASTEET
 
Aukioloaikana myymälän ulko-ovet avautuvat jatkuvasti ja etenkin talviolosuhteissa etuosan lämpötila laski merkittävästi niin että alue oli
selkeästi kylmä ja vetoinen.
 
Lämpöhukka vaikutti kiinteistön energiankulutukseen ja negatiivisesti sekä henkilökunnan että asiakkaiden viihtyvyyteen. Valitun ratkaisun asentamisen piti sujua nopeasti eikä se saanut häiritä myymälän toimintaa.
 
RATKAISU
 
Osuuskauppa Hämeenmaan S-marketissa Järvelässä oli jo käytössä Enershield-laite ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella sisäänkäyntiin päädyttiin asentamaan
Enershieldin Microshield MCS-72 ilmasulkupuhallin, joka käynnistyy vain ovien avautuessa.
 
llmasulkupuhaltimen käyttöönoton myötä päästiin eroon vedon tunteesta ja kylmyydestä myymälän etuosassa. Osuuskauppa Hämeenmaan teknisen isännöitsijän Hannu Tauriaisen mukaan lämpökamerakuvaukset osoittivat, että kylmää ilmaa pääsi sisään selkeästi vähemmän Microshieldin asennuksen jälkeen ja sen ansiosta kohteen energiankulutus aleni lämmityksen osalta, koska lämpötilan asetusarvoja voitiin laskea.
 
Kesällä Microshield estää kylmäkalusteiden energiatalouden ja toiminnan
kannalta haitallisen kostean ja lämpimän ilman sisäänpääsyn. Ilmasulut estävät myös savun, hajujen ja muiden ilman mukana kulkeutuvien epäpuhtauksien pääsyn oviaukon sisäpuolelle parantaen sisäilman laatua ja sisäänkäyntien ympäristön siisteyttä.
 
Ilmaverhoista poiketen Enershield-laitteen ei tarvitse lämmittää kierrättämäänsä ilmaa ja laminaarinen ilmavirtaus eliminoi tehokkaasti
lämpöhukan. Enershield säästää energiaa sekätalvella että kesällä, koska se kierrättää
ilmasulussa tehokkaasti huonetilan ilmaa eristäen
lämmitetyn tai jäähdytetyn sisäilman ulkoilmasta: S-market Metsäkankaan Microshield maksoi itsensä takaisin 14 kuukaudessa.

 

Lue koko esimerkkitapaus tästä.

Jaa uutinen

Tutustu myös: